Dev Cihan Sigorta - Kasko, Trafik Sigortası
Trafik Sigortası Dev Cihan Sigorta ve Aracılık Hizmetleri

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası

Her araç sahibinin Zorunlu trafik sigortası yaptırması kanuni zorunluluktur. Kaza sonucu karşı tarafta oluşan bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçların trafiğe çıkmaları yasaktır.

Trafik sigortası yapılmadığı takdirde trafik kanununa göre cezai müeyyidesi vardır. Öncelikli olarak araca trafikten men edilme cezası uygulanır. (2018 yılında  trafik sigortası yaptırmamanın cezası 108 TL dir. Poliçenin yaptırılmaması halinde, gecikme yaşanan her ay için %5 oranında gecikme cezası uygulanmaktadır. Buna göre sigortası bulunmayan araç, trafik ekiplerince tespit edilmesi halinde çekici yardımıyla oto parka götürülerek trafikten men edilir. Araç sahibi, aracını trafik sigortasını yaptırana kadar ise bu işlem devam eder. Araç sahibi, aracın men edilmesi dışında hem çekici ücreti, hem de aracın otoparkta kaldığı gün kadar, otopark ücreti ödemekle yükümlüdür.) 

NOT:  (Trafik Sigortası) 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince yapılması zorunlu olarak bilinen araç sigortası yasal mevzuatta Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası olarak geçmektedir.