Dev Cihan Sigorta - Kasko, Trafik Sigortası
DASK Dev Cihan Sigorta ve Aracılık Hizmetleri

DASK NEDİR? Zorunlu Deprem Sigortası 

Kısaca DASK olarak bilinen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (Alo:125 hattı), kâr amacı gütmeyen sigortacılık faaliyetlerine uygun bir biçimde konutlara ve iş yerlerine Zorunlu deprem sigortası  teminatı veren kurumdur.

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlar.

DASK adı ile bilinen “ Zorunlu Deprem Sigortası”  deprem sonucu meydana gelen hasarlar ile birlikte konutlarda oluşabilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kayması sonucu oluşan maddi zararları da, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde nakit olarak karşılar.

DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlar. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 17 Ocak 2018 tarihi itibariyle bütün yapı tiplerinde 190 Bin TL’dir.

Azami teminat tutarı tespit edilirken, yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesinin maliyeti (arsa değeri hariç) dikkate alınır. Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) azami teminat tutarını geçmemesi koşuluyla meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirlenir.

DASK POLİÇESİNİN KAPSAMI DIŞINDA KALAN TEMİNATLARI

Deprem sigortası, afet dışı nedenlerden dolayı oluşan zararları ve konut içerisindeki eşyalarda meydana gelebilecek kayıpları karşılamaz. Bu kapsam dahilinde ev koruma ve eşya koruma amacıyla “konut sigortası” ve “eşya sigortası” yaptırmak gerekmektedir.

Eğer meskenin değeri DASK tarafından verilen azami teminat tutarını aşıyorsa, sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat alabilir. Bunun için özel sigorta şirketlerinden “konut sigortanızın” olması gereklidir.

Aşağıdaki durumlarda oluşan zararlarınız teminat kapsamı dışındadır:

Ø Enkaz kaldırma masrafları

Ø Kar kaybı

Ø İş durması

Ø Kira mahrumiyeti

Ø Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları

Ø Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri sürülebilecek diğer bütün dolaylı zararlar

Ø Her türlü taşınır mal, eşya ve benzerleri

Ø Tüm bedeni zararlar ve vefat

Ø Manevi tazminat talepleri

Ø Deprem ve deprem sonucu oluşan yangın, infilak, tsunami veya yer kaymasının dışında kalan hasarlar

Ø Depremden bağımsız olarak, binanın kendi kusurlu yapısı nedeniyle zamanla oluşmuş zararlar

 

Not: Sigortalılar Alo DASK 125’i arayarak poliçeleriyle ilgili güncel bilgilere ulaşılabilir.

 

Dev Cihan Sigorta Aracılık Hizmetleri

http://www.devcihan.com

Kurumsal hat: 0 850 305 50 50