Dev Cihan Sigorta - Kasko, Trafik Sigortası
Kasko Dev Cihan Sigorta ve Aracılık Hizmetleri

Standart Kasko Sigortası, Dar Kasko Sigortası, Genişletilmiş Kasko Sigortası, Tam Kasko Sigortası Teminatları

KASKO sigortası, araçlar için yapılan sigorta çeşitlerinden bir tanesidir. Kasko sigortasının amacı kasko sigortası yapılan aracın kaza sonucunda oluşabilecek zararlarla birlikte yanma, çalınma ve çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi her türlü durumda oluşabilecek zararları finansal olarak güvence altına alan ve kişilerin isteklerine bağlı olarak yapılan bir sigortadır. Ayrıca ek teminatlar ile sel, deprem ve terör gibi nedenler ile oluşan zararlar da temin altına alınabilmektedir.

Şirketlerin uyguladıkları teminatlara göre kasko sigortası farklı adlar ile uygulansa da Kasko sigortalarının tamamı aşağıdaki gibi dört gruba girmektedir. Kaskonun standart ana teminatları yukardaki tanımla ve yasal mevzuatla belirlenmiştir.

Ana Teminatlar

Ø  Çarpma ve Çarpışmaya karşı

Ø  Yanmaya karşı

Ø  Çalınmaya karşı

Ø  Kötü niyetli hareketlere karşı

 

KASKO TÜRLERİ

1-Kasko sigortası: Yukarıdaki teminat gruplarının tamamı için teminatın verildiği üründür. (Standart kasko teminatı aşağıda belirtilmiştir.)

2-Dar Kasko sigortası: Yukarıdaki teminat gruplarından bir kısmı için (azaltılmış) teminatın verildiği üründür.

3-Genişletilmiş Kasko: Yukarıdaki teminat gruplarının tamamı ve bu genel şartlarda ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek risklerden bir kısmı için teminatın verildiği üründür. 

4-Tam Kasko: Yukarıdaki teminat gruplarının tamamı ve bu genel şartlarda ek sözleşme ile teminat kapsamına dâhil edilebilecek tüm riskler için teminatın verildiği üründür. 

 

1-Standart Kasko Teminatları?(Kasko Sigortası)

a)     Aracı çarpma ve araca çarpılması: Araç dururken ya da hareketli iken aracın bir kaza sonucu çarpılması veya başka bir şahsa ait aracın çarpması nedeniyle oluşan zararın karşılanmasıdır. Aracın takla atması, devrilmesi,  düşmesi gibi durumların yanı sıra art niyetli üçüncü kişiler tarafından gelen maddi hasarın karşılanmasını da kapsar.

b)     Yangın: Aracın kısmi olarak zarar gördüğü veya kullanılamayacak duruma geldiği durumları kapsar.

c)      Çalınma veya teşebbüs: Araçta bulunan aksesuarların veya aracın çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi esnasında oluşabilecek durumları kapsar.

Not: Dar kasko, Genişletilmiş Kasko, Tam Kasko ise sigorta şirketlerinin verdiği teminatlara göre değişikliler arz eder. Bu kapsamda her şirketin kendi risklerine uygun oluşturmuş çeşitli adlarda farklı teminatları içeren poliçeleri de mevcuttur